A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΑΝΕΒΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ 14/11/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 10:41
Tags: , ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.


Από την Εύη Βουτσινά
Eπιμέλεια – food styling: Τίνα Webb
Βοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου
Styling: Alice Bean Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 1 ώρα & 45΄ συνολικά,

Ψήσιμο: 45΄ – 50΄

Υλικά:

1 φακελάκι στεγνή μαγιά (ή προζύμι)
500 γρ. αλεύρι σκληρό +
500 γρ. αλεύρι μαλακό, ανακατεμένα
200 ml λάδι εκλεκτό
1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κοφτό κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 ποτήρι του νερού πετιμέζι (σε σούπερ μάρκετ ή μπακάλικα)

Διαδικασία:

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι με 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και την αφήνουμε να βραχεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τότε 2 κουταλάκια αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει, γύρω στα 15 λεπτά.

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, το περιχύνουμε με το λάδι και τρίβουμε το μείγμα με τις παλάμες μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το πετιμέζι σιγά-σιγά και να ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία, ελαστική και σχετικά σφικτή. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, γύρω στα 45 λεπτά. Ζυμώνουμε τότε για λίγο τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλούρια στρογγυλά ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε τα κουλούρια στα μεγάλα ταψιά του φούρνου, στρωμένα με λαδόχαρτο, σε απόσταση μεταξύ τους περίπου 5 εκ. γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Τα σκεπάζουμε, τα αφήνουμε για περίπου 45 – 50 λεπτά, ώσπου να γίνουν σχεδόν διπλά σε όγκο, και τα ψήνουμε στους 180° C για 45 – 50 λεπτά.

ΠΗΓΗ

About these ads
 

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 29 other followers