A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 07/09/2012

Filed under: ΓΕΝΙΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 21:03
Tags: , , ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Πρωτοβουλία στήριξης των άπορων μαθητών με σκοπό την παροχή σχολικών ειδών για τις ανάγκες της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, αναλαμβάνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το thessalianews.gr απευθύνουν έκκληση σε επιχειρήσεις, ομίλους, οργανώσεις, καθώς και στους δημότες που θα ήθελαν να συνεισφέρουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία, να προσφέρουν σχολικά είδη όπως: τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες, σχολικές τσάντες (όχι μεταχειρισμένα) κλπ, προκειμένου να μοιρασθούν σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς, «τη δύσκολη αυτή περίοδο, μπορούμε όλοι, διαθέτοντας έστω και ελάχιστα ποσά, να βοηθήσουμε πολλά παιδιά να ξεκινήσουν ομαλά τη σχολική τους χρονιά, αφού πέρα από την ουσιαστική βοήθεια με την παροχή σχολικών ειδών, θα τους δημιουργήσουμε και την αίσθηση ότι ζούνε σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Μια αίσθηση, που όλοι εμείς είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να τους τη δώσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη και με την προσφορά ενός μολυβιού, θα δώσουν χαρά, αισιοδοξία και ουσιαστική στήριξη στους μαθητές, που αποτελούν το μέλλον αυτής της, δοκιμαζόμενης από την κρίση, κοινωνίας. «Γιατί ακόμα κι ένα μολύβι «γράφει» θαυμάσια στο τετράδιο της κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.Παντσάς.

Τα προσφερόμενα είδη θα συγκεντρώνονται στην έδρα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο κτίριο Στρεφτάρη (δ/νση: Τοπάλη 97-Γαλλίας), από τις 3 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, κατά τις πρωινές ώρες (αρμόδια υπάλληλος κα Πεκοπούλου Ειρηάννα), απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής (6.30-8.30 μ.μ) και πρωί του Σαββάτου (11.00 π.μ- 1.00 μ.μ). Ομάδα εθελοντών του Δήμου θα παραλαμβάνει τα σχολικά είδη, θα τα συσκευάζει και κατόπιν, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Βόλου, θα βοηθήσει να διανεμηθούν σε οικογένειες που -διαπιστωμένα- αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι κάτοικοι των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων θα μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα γραφεία (πρώην Δημαρχεία ή Κοινότητες), καθημερινά εκτός Σαββατ/κου, πρωινές εργάσιμες ώρες, στους αρμόδιους υπαλλήλους ως εξής:

• Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας –Νικόλαος Βάτσος

• Δημοτική Ενότητα Αισωνίας – Κόκκορη Μαρίνα

• Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου- Πέγιος Δημήτρης

• Δημοτική Ενότητα Πορταριάς- Μούτου Δήμητρα

• Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας- Χρυσοχού Ελένη

• Δημοτική Ενότητα Ιωλκού- Πιτσιώρη Νίκη

• Δημοτική Ενότητα Άλλης Μεριάς – Γούσια Θεοδώρα

• Δημοτική Ενότητα Αγριάς- Μιχάλης Χρήστος

• Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας- Αλεξόπουλος Δημήτρης

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας», «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» στο Βόλο και η «Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας» στην Αγριά, που πάντα συνδράμουν το έργο του Δήμου Βόλου σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα τοποθετήσουν σταντς στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στην πλατεία Πανεπιστημίου και σε κεντρικό σημείο της Αγριάς, για τη συλλογή των σχολικών ειδών κατά τις ώρες που είναι ανοιχτή η εμπορική αγορά (Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 6.30-8.30 μ.μ) και το πρωί του Σαββάτου 11.00 π.μ -13.00 μ.μ), ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

ΠΗΓΗ

Advertisement
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s