A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΑΝΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ 09/10/2012

Filed under: ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ — quadrifoglioverdeteam @ 10:20
Tags: ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Ανεσταλμένη εκσπερμάτιση για έναν άνδρα είναι η πλήρης αναστολή εμφάνισης σπέρματος κατά την σεξουαλική επαφή με την σύντροφο, όπου μπορεί ο άνδρας να εμφανίζει διάφορες εικόνες αναστολής της εκσπερμάτισης. Η αναστολή αυτή μπορεί να συμβαίνει κατά τη διάρκεια της πλήρους σεξουαλικής πράξης, όπου ο άνδρας με πλήρη διείσδυση μέσα στον κόλπο της συντρόφου του αδυνατεί να φτάσει στην εκσπερμάτιση, ο άνδρας δεν φτάνει καθόλου στην εκσπερμάτιση σε όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με την σύντροφό του (παιγνίδια και διείσδυση), ο άνδρας δεν μπορεί να φτάσει στην εκσπερμάτιση ούτε και μόνος του με αυνανιστική προσπάθεια. Συνήθης εικόνα είναι η αδυναμία του να ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια της κολπικής διείσδυσης, ενώ μπορεί να εκσπερματίσει είτε με το χέρι του (το σύνηθες), είτε με το χέρι της συντρόφου του στην φάση των σεξουαλικών παιγνιδιών, είτε ακόμη και στην φάση του στοματικού σεξ από την σύντροφό του. Ουσιαστικά ο άνδρας που κυριαρχείται από τη διαταραχή αυτή, έχει την ικανότητα να «απολαμβάνει» αυνανιστικούς οργασμούς, ενώ δεν μπορεί να βιώσει οργασμική κορύφωση μέσα στη σεξουαλική επαφή με τη σύντροφό του.

Τα αίτια που κυριαρχούν στην ανασταλμένη εκσπερμάτιση είναι περισσότερο ψυχογενή και συνδέονται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση του άνδρα μέσα στη σχέση του αλλά και με το πως ψυχοσεξουαλικά ωρίμασε και βίωσε τις πρώτες σεξουαλικές του εμπειρίες. Τα τελευταία χρόνια, η διαταραχή αυτή αυξάνεται αξιοπερίεργα στον ανδρικό πληθυσμό, κυρίως της ηλικίας των 20-30 χρόνων που είναι και η πρώτη γεμάτη σεξουαλική δεκαετία του άνδρα. Το άγχος και η αμφισβήτηση για το σεξουαλικό του ρόλο, καθώς και η παράταση συχνών και επαναλαμβανόμενων αυνανιστικών οργασμών, κλέβουν τη παράσταση της σεξουαλικής έκφρασης προς τον οργασμικό κύκλο της σεξουαλικής πράξης. Ο άνδρας ουσιαστικά αυτοπαγιδεύεται όταν βλέπει ότι δεν μπορεί να τελειώσει προκαλώντας εκνευρισμό και στη σύντροφό του, που το εισπράττει αρνητικά ως προς τη γυναικεία της θηλυκότητα, αισθανόμενη ότι δεν μπορεί να τελειώσει σεξουαλικά τον σύντροφό της. Ο άνδρας με το πρόβλημα αυτό προσπαθεί μάταια και ιδεοληπτικά να φέρει εδώ και τώρα την εκσπερμάτιση για να τη δείξει στη σύντροφό του, οδηγούμενος σε μηχανικό καταναγκαστικό τρόπο διατήρησης της στύσης και με αρκετή αμηχανία και ψυχική ένταση, νιώθει ότι δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Η επίμονη αυτή προσπάθεια αλλά και η έκλυση άγχους στη μη επίτευξη του σκοπού, φέρει κόπωση με την παράταση του χρόνου και με σοβαρή πιθανότητα ο άνδρας να εμφανίσει στυτικό κάματο (απώλεια της στύσης). Το ποσοστό των ανδρών που εμφανίζει διαταραχές της εκσπερμάτισης αυξάνει κυρίως στην ανασταλμένη μορφή της έχοντας τη δεύτερη θέση μετά την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Πέραν των ψυχολογικών αιτίων οργανικά αίτια ανασταλμένης εκσπερμάτισης είναι κυρίως φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και κατασταλτικά του ΚΝΣ, νευροληπτικά και αντιϋπερτασικά, καθώς επίσης ενοχοποιείται και ο σακχαρώδης διαβήτης, οι βλάβες του νωτιαίου μυελού, παθήσεις των οσφυϊκών γαγγλίων, οδηγώντας τον άνδρα στην αδυναμία εκσπερμάτισης, ενώ ψυχικά μπορεί να βιώνει την οργασμική ηδονή, δεν έχει την ικανότητα της τελικής εκφόρτισης του σπέρματος από το στόμιο της ουρήθρας η της πλήρους αδυναμίας ενεργοποίησης όλου του βιολογικού μηχανισμού της εκσπερμάτισης.

Ανεσταλμένη εκσπερμάτιση:

  • ‘Aγχος ανδρικού προτύπου
  • Μηχανιστικό σεξ «πρέπει να τελειώσω»
  • Φόβος εγκυμοσύνης
  • Αυνανισμός
  • Δειλία, συστολή, φόβος μπροστά στη δυναμική γυναίκα
  • Θυμός και άρνηση προς τη σύντροφο (τιμωρία)
  • ΠΗΓΗ
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s