A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 09/10/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 10:10
Tags: ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.


Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτo: Αλκης Καλούδης

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 8 – 10

Υλικά

120 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
70 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο λιώσει εντελώς και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη και τα αυγά. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ψηλό ταψί διαμέτρου 20 – 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 – 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Το κέικ πρέπει να είναι ελαφρώς νωπό στο εσωτερικό του. Αφήνουμε να κρυώσει και το γλασάρουμε.

Υλικά για το γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. κρέμα γάλακτος,
35% λιπαρά

Διαδικασία για το γλάσο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία, έτσι ώστε το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, και γλασάρουμε όταν το κέικ είναι κρύο.

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s