A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ 22/10/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 06:30
Tags:

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Από το Στέλιο Παρλιάρο
Επιμέλεια – food styling: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Προετοιμασία: 40΄,

Αναμονή: 2 ώρες,

Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά(για 14 – 16 μερίδες):

300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. λευκά αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό,σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. νερό
150 – 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Για το κραμπλ:

100 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
80 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη

Διαδικασία:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τα τριμμένα αμύγδαλα, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και τα «δουλεύουμε» με το εξάρτημα που λέγεται φτερό μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί.

Κραμπλ: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνουμε για 1 ώρα σε δροσερό μέρος.

Συναρμολόγηση+ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
Στρώνουμε τη ζύμη που είχαμε βάλει στο ψυγείο ομοιόμορφα σ’ ένα στρογγυλό τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 25 εκ. σε πάχος 1,5 εκ. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη, φροντίζοντας να αφήσουμε 1 εκ. περιφερειακά κενό. Τρίβουμε το κραμπλ στην πλευρά του τρίφτη για τις ντομάτες πάνω από την πάστα φλόρα. Ψήνουμε το γλυκό για 50 – 60 λεπτά, περίπου.

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s