A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ 29/10/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 06:30
Tags: ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Από την Εύη Βουτσινα
Eπιμέλεια – food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Μαίρη Δεληγιώργη, Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Από τη Σαντορίνη είναι αυτά τα εντυπωσιακά κουλούρια. Η γέμισή τους είναι σαν μαλακό παστέλι.

Χρόνος προετοιμασίας 40΄ περίπου,

Χρόνος ψησίματος: 40΄

Υλικά (για 3 λαμαρίνες του φούρνου, ανάλογα με τον φούρνο):

Για τη ζύμη:

7 αυγά (1 ασπράδι το κρατάμε για τη γέμιση)
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
500 γρ. ζάχαρη
χυμός από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο, βιολογικό)
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/2 κοφτό κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
αλεύρι όσο χρειαστεί (1½ κιλό περίπου)

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό σουσάμι, αλεσμένο στο μούλτι
1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
150 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλα, σε σκόνη
200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο στο μίξερ σε μαρέγκα

Για το πλάσιμο:

μερικά ολόκληρα γαρίφαλα

Διαδικασία:

Χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν· προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (εκτός από 1 ασπράδι που κρατάμε για τη γέμιση) και στη συνέχεια τα αρώματα, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και το μπέικιν ανακατεμένο με το μισό αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα καλά να γίνουν ένα λείο μείγμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας διαρκώς. Το αλεύρι μπορεί να μη χρειαστεί όλο· η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και απαλή. Τη σκεπάζουμε να ησυχάσει για λίγο.

Γέμιση και πλάσιμο: Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να ενωθούν καλά.
Κόβουμε κομμάτια σαν μικρά αυγά από τη ζύμη, τα πλάθουμε κορδόνια και τα πιέζουμε με την παλάμη να γίνουν πλακέ. Βάζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση σε όλο τους το μήκος και πιάνουμε τις άκρες της ζύμης για να κλείσει γύρω από τη γέμιση. Εχουμε λοιπόν τώρα ένα γεμισμένο κορδόνι, το οποίο στρίβουμε να γίνει κουλούρι. Στο σημείο όπου ακουμπάει η μια άκρη πάνω στην άλλη καρφώνουμε ένα γαρίφαλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Αραδιάζουμε τα κουλούρια σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα, γύρω στα 40 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s