A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

CRUMBLE ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ 26/11/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 10:10
Tags: ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Από τον Γρηγόρη Γαστεράτο
Styling: Στέλιος Παρλιάρος, Φωτογραφίες: Αλκης Καλούδης

Προετοιμασία: 10΄,

Ψήσιμο: 30΄,

Συνολικό κόστος: 7,60 €

Υλικά (για 6 μερίδες):

4 μέτριες ώριμες μπανάνες ή 3 μεγάλες
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
6 μπισκότα τύπου Digestive
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα ανάλατα, αποφλοιωμένα
2 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
λίγο βούτυρο λιωμένο + λίγη ζάχαρη λευκή για τη φόρμα

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή 6 ατομικά και τα πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε στο σκεύος (ή τις μοιράζουμε στα φορμάκια). Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρόμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό βανίλια, γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί.

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s