Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.
Από τον Στέλιο Παρλιάρο, Φωτογραφίες: Αλκης Καλούδης
Προετοιμασία: 20΄,
Αναμονή: 2 ώρες,
Ψήσιμο: 12΄ – 15΄
Υλικά για 15 κομμάτια:
125 γρ. αμυγδαλόπαστα, έτοιμη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
115 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
2 ασπράδια αυγών (60 γρ.)
50 γρ. σουμάδα
80 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μούλτι ώσπου να γίνουν σκόνη
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
Διαδικασία:
Βάζουμε σε ένα μπολ την αμυγδαλόπαστα, την άχνη και τα ασπράδια και τα ομογενοποιούμε, ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τη σουμάδα και την αμυγδαλόσκονη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει – το νερό δεν πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπολ) και την αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με αυτό μικρά αμυγδαλωτά σε οβάλ σχήμα. Τα βουτάμε σε άχνη, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 – 15 λεπτά.