A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 30/11/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 10:10
Tags: , , ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.


Από το Στέλιο Παρλιάρο
Επιμέλεια – styling: Στέλιος Παρλιάρος, Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Προετοιμασία: 10΄,

Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά (για 12 μερίδες):

300 γρ. ταχίνι
400 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κονιάκ
250 γρ. νερό
350 γρ. αλεύρι μαλακό
50 γρ. φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
ελαιόλαδο για τη φόρμα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για τη φόρμα

Διαδικασία:

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το νερό, το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη φουντουκόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένας χυλός. Προσθέτουμε την κανέλα και τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. Πασπαλίζουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους με την κρυσταλλική ζάχαρη και γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε στους 180° C για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αν δεν βγει καθαρό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s