A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ 02/12/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 10:10
Tags: , , ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Από το Στέλιο Παρλιάρο
Επιμέλεια – styling: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Προετοιμασία: 45΄,

Ψήσιμο: 15΄ – 20΄

Υλικά (για 12 – 14 μερίδες:

150 γρ. ασπράδια αυγών (από 5 μεσαίου μεγέθους αυγά)
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε σαντιγί
500 γρ. βατόμουρα (φρέσκα βρίσκουμε σε επιλεγμένα μανάβικα αλλά και στο τμήμα μαναβικής ορισμένων μεγάλων σούπερ μάρκετ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα, που θα αναζητήσουμε στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ ή σε επιλεγμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν)

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε καλά τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ. Στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 60° C ή να το αισθανόμαστε στο δάχτυλο καυτό.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μεγάλο μπολ) και το χτυπάμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) έως ότου γίνει μια αρκετά σφιχτή μαρέγκα. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν ανασηκώνοντας το σύρμα «αφήνει» μύτες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Βάζουμε πάνω σε μια λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και απλώνουμε τη μαρέγκα σε ορθογώνιο διαστάσεων 30×40 εκ. περίπου. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, έως ότου η μαρέγκα πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Με πολλή προσοχή γυρίζουμε ανάποδα τη μαρέγκα με τη λαδόκολλα πάνω σε μια άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάμε προσεκτικά την πρώτη. Απλώνουμε πάνω στη μαρέγκα την άγλυκη σαντιγί και στη συνέχεια σκορπίζουμε τα φρούτα.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, ανασηκώνουμε τη μία πλευρά της μαρέγκας και τυλίγουμε πολύ προσεκτικά τη μαρέγκα σε ρολό. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.

Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε με σος βατόμουρων που για να τη φτιάξουμε μόνοι μας κάνουμε το εξής: Πολτοποιούμε 500 γρ. από τα φρούτα, σουρώνουμε και βράζουμε τον σουρωμένο πολτό με 100 γρ. ζάχαρη για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού).

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s