A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΜΟΥΣΟΥΝΤΑ 04/12/2012

Filed under: ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ — quadrifoglioverdeteam @ 08:46
Tags:

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Από τον Αλέξανδρο Γιώτη
Επιμέλεια – food styling: Τινα Webb, Styling: Alice Bean
Bοηθός food stylist: Αλεξανδρα Τασουνιδου

Φωτογραφίες: Γιώργος ΔρακόπουλοςΜια εύκολη ψευτόπιτα, η οποία γίνεται είτε στο τηγάνι είτε στο ταψί.

Θερμίδες ανά μερίδα: 350,

Προετοιμασία: 30΄,

Ψήσιμο στο τηγάνι: περίπου 35΄

Υλικά (για 6 άτομα):

 

4 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
100 γρ. αλεύρι
200 ml γάλα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. φύλλα από σπανάκι
100 γρ. σταφίδες ξανθές
αλάτι, πιπέρι
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι, το γάλα και 2 κουτ. σούπας λάδι, ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και τα μυρώνια, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τις σταφίδες.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει προσθέτουμε το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την πίτα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά από τη μία πλευρά. Μετά τη γυρνάμε (όπως κάνουμε με την ομελέτα), να ψηθεί και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

Αν θέλουμε μπορούμε να την ψήσουμε και στο φούρνο λαδώνοντας ένα ταψί, πασπαλίζοντάς το με λίγη φρυγανιά και απλώνοντας μέσα το μείγμα. Την ψήσουμε στους 180° C για περίπου 40΄.

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s