A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΒΕΡΙΚΟΚΟΠΙΤΑ 18/12/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 06:30
Tags:

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.


Aπό τoν Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Προετοιμασία: 30′,

Ψησίματος: 45′

Υλικά (για 8- 10 μερίδες):

125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
125 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
25 γρ. ρούμι μαύρο
15 βερίκοκα
ζάχαρη μαύρη για πασπάλισμα
φιστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα

Διαδικασία:

Βάζουμε τα αμύγδαλα και την άχνη στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα.

Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το ρούμι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 3 ώρες.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 – 22 εκ. και βάθους 4 – 5 εκ.

Πλένουμε τα βερίκοκα, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Τα τοποθετούμε όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και τα φιστίκια Αιγίνης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s