A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ 25/12/2012

Filed under: ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ — quadrifoglioverdeteam @ 06:22
Tags: ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη,
Φωτο: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. κιμάς γαλοπούλας (καλό είναι να είναι αρκετά κρύος, για να μην κολλάει στα χέρια)
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ούζο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κοφτό κουτ. γλυκού σουμάκι (κοκκινόχρωμο μπαχαρικό με ξινούτσικη γεύση, το οποίο θα βρούμε σε μορφή σκόνης στα μπαχαράδικα)
λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το λάδι, το ούζο, αλατοπίπερο και το σουμάκι και ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση σε σκεύος με ραβδωτό πάτο) με ελάχιστο λάδι. Σερβίρουμε με ένα μυρωδάτο ρύζι.

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s