A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΤΕΡΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 31/12/2012

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 10:30
Tags: ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Από το Στέλιο Παρλιάρο

Προετοιμασία: 20΄,

Αναμονή: περίπου 4 – 5 ώρες

Υλικά (για 8 μερίδες):

350 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο, τεμαχισμένη
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά τα ασπράδια απ’ τους κρόκους
175 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ζάχαρη κοινή

Διαδικασία:

Βάζουμε τη σοκολάτα σ’ ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ ή σε μια μικρή κατσαρόλα και τη στερεώνουμε πάνω από άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει σε σιγανή φωτιά (μπεν μαρί). Βάζουμε το βούτυρο σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και «δουλεύουμε» το μείγμα με σπάτουλα ώστε να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών – ζάχαρης – βουτύρου και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με τα 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα, ανασηκώνοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην «κάτσει».

Γεμίζουμε μία μακρόστενη μεταλλική φόρμα για τερίνα ή για κέικ με το μείγμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί καλά. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό, σκεπάζοντάς τη με μια πιατέλα και αναποδογυρίζοντάς την με μια απότομη κίνηση, ώστε να «γλιστρήσει» η τερίνα στην πιατέλα. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s