A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ 30/01/2013

Filed under: ΥΓΕΙΑ — quadrifoglioverdeteam @ 09:11
Tags: , , , ,

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

Το ιδανικό είναι να πίνουμε το ποτό μας σκέτο, χωρίς αναψυκτικό.

Η επιλογή του αναψυκτικού αντενδείκνυται γιατί περιέχει υδατάνθρακες, που μας δίνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), κάνουν το ποτό πιο γλυκό οπότε μας μεθάει ευκολότερα αλλά πίνουμε και περισσότερο επειδή είναι πιο ευχάριστο στη γεύση.

Αντίθετα αν συνοδέψουμε το ποτό μας με νερό ή πάγο κρατάει περισσότερο και αραιώνεται το αλκοόλ που περιέχει οπότε και μεθάμε δυσκολότερα.

Αν πάλι επιμένουμε στην προσθήκη του αναψυκτικού τότε είναι σκόπιμο να διαλέξουμε τη σόδα που δεν περιέχει ζάχαρη.

Όσον αφορά την μπύρα είναι καλύτερο να τη σερβίρουμε με αφρό.

Καταρχάς ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο, οπότε και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).

Από την άλλη πλευρά όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει κατά κάποιο τρόπο από όλα τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι και η ανάγκη για επιτακτική ούρηση.

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s