A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΨΗΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ 27/06/2013

Επιλέγοντας να κάνετε Follow, Θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο άρθρο. Μπορείτε πάντα πολύ εύκολα να κάνετε Unfollow όποια στιγμή το επιθυμήσετε.

 Υλικά για 4 άτομα
8 πιπεριές κέρατο
150 γραμ Κατίκι Δομοκού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο


1 κουτ σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Λάδι για το άλειμμα των πιπεριών
3-4 κουτ σούπας γαλέτα τριμμένη

 

Ζεματάτε τις πιπεριές σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν , τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε όσο μπορείτε καλύτερα. Κόβετε το κοτσανάκι και αφαιρείτε όσο περισσότερα σπόρια μπορείτε.

Ετοιμάζετε το μίγμα της γέμισης. Στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι λειώνετε τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το Κατίκι Δομοκού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το βασιλικό και τη λειωμένη σκελίδα σκόρδο. Τα δουλεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνουν ομοιογενή.

Με πολύ προσοχή γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού. Τις απλώνετε σε ένα ταψάκι, τις αλείφετε με λίγο λαδάκι με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.

Τις βάζετε στο φούρνο στους 150ο για περίπου 20 λεπτά. Τις βγάζετε με σπάτουλα και τις σερβίρετε σε πιατελίτσα.  

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s