A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΨΗΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ 12/07/2013

Κάνοντας Follow, ενημερώνεστε για κάθε νέο άρθρο. Εύκολα να κάνετε Unfollow όποτε θελήσετε.

Υλικά για 4 άτομα

¼ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
3 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8

400 γραμ παπαρδέλες
100 γραμ φρέσκο σπανάκι
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
200 γραμ κατίκι Δομοκού

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Αναμιγνύετε το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ.

Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του ξυδιού. Τις βάζετε στο φούρνο ξεσκέπαστες για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν.

Βράζετε τις παπαρδέλες μέχρι να γίνουν al dente . Σουρώνετε

Αναμιγνύετε τις παπαρδέλες με τις ντομάτες, το σπανάκι και το λάδι. Από πάνω θρυμματίζετε το κατίκι Δομοκού.

    

 ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ανά μερίδα

(1½ φλ)

Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 394

Πρωτεΐνες (g): 15,1

Υδατάνθρακες (g): 58,6

Λίπη (g): 10,8

Φυτικές Ίνες (g): 5,7

Θειαμίνη (mg):0,5

Νιασίνη (mg): 3,6

Ριβοφλαβίνη (mg): 0,5

Βιτ. D (mg): 0,3

Φολικό οξύ (μg): 80

Μαγνήσιο (mg): 65

Φώσφορος (mg): 200,6

Ασβέστιο (mg): 79,4Ιδανικό γεύμα για αθλητές αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Οι έρευνες δείχνουν πως η ψημένη τομάτα απελευθερώνει ένα ευεργετικό αντιοξειδωτικό δραστικότερα από ότι η ωμή τομάτα -το «λυκοπένιο»-, αυξάνοντας έτσι τη θρεπτική αξία του πιάτου αυτού. 

Πέτσιος Δημήτριος Msc
Kλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.dia-trofis.gr

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s