A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ NOCCIOLA 07/08/2013

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 09:50
Tags: , ,

Κάνοντας Follow, ενημερώνεστε για κάθε νέο άρθρο. Εύκολα να κάνετε Unfollow όποτε θελήσετε.

Περιγραφή συνταγής

 Γράφτηκε από την Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη Κατηγορία: Σοκολάτες Διάρκεια: 8Ω Μερίδες: 12 κομμάτια

«Αυτή την σοκολατένια τούρτα με φουντούκια μου την ζήτησε ένας φίλος να την φτιάξω για τη γιορτή του. Κάποιοι εδώ στο σπίτι (ονόματα δεν λέμε) ζήλεψαν και μου ζήτησαν να την ξαναφτιάξω για να την δοκιμάσουν. Την φωτογράφισα για σας, σας δίνω και τη συνταγή για να την φτιάξετε, όμως προσοχή μην την φάτε πολύ αργά γιατί δεν θα κοιμηθείτε…. πρόκειται για μια τούρτα chocolate decadence!!!» Μια ακόμα ωμοφαγική συνταγή-πειρασμός από την Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη και το αγαπημένο blog της. Λιώνουμε…

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Για τη βάση:

  1. Βάλτε σε ένα μούλτι τα φουντούκια και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Προσθέστε και την καρύδα και αναμείξτε την με τη σκόνη φουντουκιού.
  3. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί καλά.

Για την κρέμα σοκολάτας:

  1. Βάλτε τα κάσιους, το νερό και το αλάτι σε ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να σπάσει τελείως το κάσιους.
  2. Προσθέστε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το κακάο και χτυπήστε καλά, μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες.
  3. Προσθέστε στο τέλος  το βούτυρο καρύδας και το βούτυρο κακάο και αναμείξτε ξανά.
  4. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση, προσθέστε και τα φουντούκια, ανακατέψτε να πάνε παντού και βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
  5. Εάν χρειαστεί προσθέστε 1/2-1 κ.γ νερό γιατί θέλουμε να κολλάει το μείγμα στα δάχτυλα όταν το πιέζουμε. Ρίξτε το μείγμα σε ένα κυλινδρικό τσέρκι 20εκ και πιέστε το ελαφρά και ομοιόμορφα με τα δάχτυλα.

Για τη βάση:

  • 1/2 κούπα φουντούκια
  • 1/2 κούπα καρύδα
  • 1 κ.σ κακάο
  • 1 κ.σ μέλι ή αγάβη
  • 1 κ.σ cacao nibs
  • 1/2 κ.γ φυσική βανίλλια
  • λίγο θαλασσινό αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 2 κούπες ωμό κάσιους
  • 1/2 κούπα μέλι ή αγάβη
  • 1 κούπα ωμό κακάο
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1/4 της κούπας ωμό βούτυρο καρύδας
  • 1/4 της κούπας ωμό βούτυρο κακάο
  • 3 κ.σ εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
  • 100 γρ ωμά φουντούκια
  • 1/4 κ.γ θαλασσινό αλάτι

Tip

  • Η συνταγή είναι για μια τούρτα 20 εκ. και βγάζει 12 κομμάτια.

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s