A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΡΕΤΣΕΛΙ ΑΠΟ ΣΥΚΟ 06/09/2013

Filed under: ΓΛΥΚΑ — quadrifoglioverdeteam @ 09:54
Tags: , ,

Κάνοντας Follow, ενημερώνεστε για κάθε νέο άρθρο. Εύκολα να κάνετε Unfollow όποτε θελήσετε.

Ρετσέλι από σύκο

Περιγραφή συνταγής

 Διάρκεια: 2Ω 

Ένα παραδοσιακό γλυκό των Ποντίων -είναι διαδομένο και στην Θεσσαλία- που τρώγεται και σαν μαρμελάδα. Λόγω της -σχετικής- δυσκολίας στην κατασκευή του, δεν θα το βρείτε συχνά.

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

  1. Πλένουμε τα σύκα πολύ καλά!
  2. Φτιαχνουμε σιρόπι βράζοντας σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά. 
  3. Μετά από 1-2 βράσεις, ρίχνουμε τα σύκα.
  4. Τα αφήνουμε να σιγοβράσει για 1½ ώρα γιατί τα σύκα θα βγάλουν τα νερά τους. Σε αραιά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό και ανακατεύουμε. 
  5. Όταν τα σύκα μαραθούν, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο!
  6. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε γυάλινα βάζα που είναι πολύ καλά πλυμένα και τελείως στεγνά. Πριν βιδώσετε το καπάκι, βάλτε πάνω στον λαιμό ένα αλουμινόχαρτο. Τα συντηρείτε στο ψυγείο αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  • 2 κιλά σύκα  
  • 1 κιλό ζάχαρη

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s