A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 30/09/2013

Filed under: ΟΙΚΩ — quadrifoglioverdeteam @ 17:34
Tags: , ,

Κάνοντας Follow, ενημερώνεστε για κάθε νέο άρθρο. Εύκολα να κάνετε Unfollow όποτε θελήσετε.

Kalavrita-Project p01

Η ολική ανακαίνιση της ορεινής εξοχικής κατοικίας που βρίσκεται κοντά στα Καλάβρυτα, από την εταιρεία Bllend Design Office, ικανοποίησε την απαίτηση των πελατών της, που δεν ήθελαν μία στερεότυπη ρουστίκ επανάληψη, αλλά μία διαφορετική εξοχική κατοικία, που ναι μεν θα αναδεικνύει τη πέτρα και το ακατέργαστο ξύλο, αλλά θα είχε και στοιχεία που θα την διαφοροποιούσαν από την τυπολογία των αντίστοιχων κατοικιών.


Ο νέος σχεδιασμός έδωσε χώρους που επιτρέπουν την άνετη διαβίωση, με αυτονομία στις δραστηριότητες των μελών της οικογένειας και των επισκεπτών τους. Στα τρία επίπεδα της κατοικίας, χώροι άνετοι και φιλικοί, με έπιπλα, διακοσμητικά και ειδικές μεταλλικές κατασκευές, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ζεστό και ήρεμο με θέα τις κορυφές των γύρω βουνών και σύμμαχο την ησυχία της εξοχής.

Για τον σχεδιασμό της  κατοικίας, η ελληνική μάδα του Bllend Design Office, βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Architecture and Structure Design στα Α’ Design Awards.


Kalavrita-Project p02
Kalavrita-Project p03
Kalavrita-Project p04
Kalavrita-Project p05
Kalavrita-Project p06
Kalavrita-Project p07
Kalavrita-Project p08
Kalavrita-Project p09
Kalavrita-Project p10
Kalavrita-Project p10-1
Kalavrita-Project p10-2

The customer defined the desired outcome as keeping the mountain context, without emitting stereotypical rustic remembrances of existing mountain residential typologies. It involved a major renovation, of a common mountain house. The aim was to create a a space where everything would be manufactured on site, using basic materials metal, pine wood and mineral aggregates, human labour and expertise. The main idea behind that was to let the objects acquire use and sentimental value when the owners would start feeling them as useful and pleasant.


Kalavrita-Project p11
Kalavrita-Project p12
Kalavrita-Project p13
Kalavrita-Project p14
Kalavrita-Project p15

The house has 3 levels, accomodaitng en-suite bedrooms, guest rooms, bathrooms and autonomy in daytime activities. The Desire was clear to accomodate the familiy’s extroversial way of living allowing for co-habitation and mobility for daytime and nighttime zones. The need was to allow for guest families and their children to make creative use of space different hours of day and seasons.


Kalavrita-Project p16
Kalavrita-Project p17
Kalavrita-Project p18
Kalavrita-Project p19
Kalavrita-Project p20
Kalavrita-Project p21
Kalavrita-Project p21-1

Kalavrita-Project p22
Kalavrita-Project p23
Kalavrita-Project p24
Emmiting the architectural feeling of black burnt metal and volcanic stone. Constrcuctions and levels of nightime and basic traffic patterns were defined by black metal, mineral aggregates defined the floorplans, wet areas and main elevations while pine wood defined the storage areas. The color pallette was reduced to minimum contrast and low saturation in order to let the materials and textures define the context of the project redefining prevailing mountain houses of rustic country feeling.


Kalavrita-Project p25
Kalavrita-Project p26-1
Kalavrita-Project p26
Kalavrita-Project p27
Kalavrita-Project p28
Kalavrita-Project p29
Kalavrita-Project p30
Kalavrita-Project p31-1

 

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s