A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

Bucktown Three, ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ 22/12/2013

Filed under: ΟΙΚΩ — quadrifoglioverdeteam @ 18:24
Tags: , , , , , ,

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

BucktownThree13Η κατοικία βρίσκεται σε μια γειτονιά του Σικάγο και είναι ιδιοκτησία ενός ζευγαριού που αγαπά την τέχνη και την μινιμαλιστική αισθητική. Το ζευγάρι έψαχνε για μια ιδέα σπιτιού που να αποτελεί καταφύγιο μέσα στο  κατάμεστο αστικό χώρο του Σικάγο, που το κυρίαρχο στοιχείο του θα ήταν το φως, ενώ ταυτόχρονα  θα μπορούσαν οι επιλογές τους σε έργα τέχνης και έπιπλα να αναδειχτούν μέσα στον χώρο.

Έτσι, στον αρχιτέκτονα Mark Peters, διευθυντή του Studio Dwell  ανατέθηκε, η δημιουργία ενός καθαρού, φωτεινού, και μοντέρνου σπιτιού που κρατάει τις ισορροπίες των σχετικών γραμμών μεταξύ του μέσα χώρου και έξω.

Η λύση ήταν να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός, «ρέοντας» εσωτερικός χώρος, με λευκή τοιχοποιία εξασφαλίζοντας την ποθητή άπλετη ροή φωτός. Ο σχεδιασμός που σηματοδοτεί το εσωτερικό, είναι το καθαρό λευκό, ιδανικό σκηνικό για την συλλογή έργων τέχνης των ιδιοκτητών. Το λευκό εσωτερικό ενισχύεται από την έντονη αντίθεση του εβένινου χρωματισμένου ξύλινου δαπέδου, σε όλα τα κύρια επίπεδα, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο τονίζει περαιτέρω τα λευκά τελειώματα με τη χρήση μιας ανακλαστικής εποξική επίστρωσης καθαρού λευκού στο  δάπεδο. Σε αυτό το σκηνικό τα  έπιπλα και έργα τέχνης μπορούν να ξεχωρίσουν.

Ο εσωτερικός χώρος όμως με τα μεγάλα παράθυρα από διαφανής ή ματ γυαλί, καθώς και οι ειδικά διαμορφωμένοι εξωτερικοί χώροι  σαν  αυλές και στις τρεις πλευρές του κτιρίου επιτυγχάνουν να δώσει μια μορφή χώρου που ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος του σπιτιού να μην είναι ευδιάκριτος ενώ παράλληλα, διατηρείται η προστασία της ιδιωτικής ζωής των ενοίκων μέσα στα πλαίσια του αστικού τοπίου.

Η παροχή άφθονου χώρου σε τοίχο χωρίς να κάνεις τσιγκουνιά σε παράθυρα άρα και φως μπορεί να είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά ο αρχιτέκτονας σε αυτό το οίκημα έβαλε τα δυνατά του. Η βόρεια πλευρά του σπιτιού, η οποία συνορεύει σε  σχολείο και σε μια στάση λεωφορείου – άρα δεν ενδιαφέρει εκεί να υπάρχει παράθυρο, έγινε  χώρος για τα αντικείμενα τέχνης του ζευγαριού που ονειρεύτηκε αυτό το σπίτι. Έτσι και αλλιώς όμως κανένα από τα υπάρχοντα παράθυρα και στις τρεις πλευρές του σπιτιού,  δεν έχει άμεση θέα στο δρόμο. Στο  σπίτι υπάρχει μια κεντρική ανοιχτή σκάλα από χάλυβα με  κάγκελα από γυαλί, με το παράθυρο στο κλιμακοστάσιο να επιτρέπει ακόμη περισσότερο φως.

Ο χώρος αποπνέει  ηρεμία και ταυτόχρονα ζωντάνια, με μοντέρνα αίσθηση. Σίγουρα είναι ένα αξιοζήλευτο δημιούργημα  

BucktownThree1 BucktownThree3 BucktownThree5 BucktownThree6 BucktownThree7 BucktownThree8 BucktownThree9 BucktownThree10 BucktownThree11 BucktownThree12 BucktownThree13 BucktownThree14 BucktownThree15 BucktownThree16 BucktownThree17 BucktownThree18

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s