A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

Loft ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 29/12/2013

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects p0Η ιδιαίτερης αισθητικής γωνιακή πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο MPLUSM Architects, με σκοπό να επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή διαπερατότητα στα οροφοδιαμερίσματα της. Η θέση του οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, επέτρεψε την απόλυτη αξιοποίηση της θέας που ανοίγεται μπροστά του.


Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p07
Οι αρχιτέκτονες Μαρίτα Νικολούτσου και Μέμος Φιλιππίδης τοποθέτησαν το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας στην μια άκρη του οικοπέδου, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο να είναι ευρύχωρο και φωτεινό σε αντίθεση με τα σκοτεινά κλιμακοστάσια άλλων πολυκατοικιών.Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p20.jpg

Ο κατακόρυφος αυτός πυρήνας κίνησης διαφοροποιείται και στην όψη με την χρήση u-glass. Η πολυκατοικία αποτελείται από τρία οροφοδιαμερίσματα, ένα διώροφο ως επί το πλείστο studio με πατάρι και έναν διώροφο χώρο εισόδου με διαμπερότητα στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.
Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p19
Πάνω από τα τρία τυπικά διαμερίσματα βρίσκεται ένα τριώροφο διαμέρισμα με πισίνα στην τελευταία του στάθμη απέναντι από το master bedroom και, ενδιάμεσα, πατάρι κοντά στο διώροφο καθιστικό του. Από την τελευταία στάθμη με την πισίνα και το master bedroom καδράρετε η θέα προς την Ακρόπολη.

Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects p00Οι μεταλλικές περιστρεφόμενες περσίδες που φιλτράρουν την ηλιακή ακτινοβολία,  διαφοροποιούν το διαμέρισμα από το υπόλοιπο κτίσμα, έτσι ο ελεγχόμενος φυσικός φωτισμός και αερισμός γίνονται φίλοι αλλά και μόνιμοι επισκέπτες του διαμερίσματος.Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p02

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και interior designer Νότα Χρυσογόνου, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες, σχεδίασαν ένα χώρο, που ενώ δεν καταλαμβάνει πολλά τετραγωνικά σε οριζόντια δόμηση, κάνει ιδανική εκμετάλλευση του ύψους, με αποτέλεσμα οι χώροι εμπλέκονται μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται.Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p01

Στο πρώτο επίπεδο του σπιτιού σχεδιάστηκαν σε ανοικτή διάταξη, οι καθημερινοί χώροι διαβίωσης, το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα. Το κενό που δημιουργεί εσωτερικά η δεξαμενή της πισίνας, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, η ομάδα το εκμεταλλεύτηκε ιδανικά, δημιουργώντας ένα πατάρι που φιλοξενεί το γραφείο και τον ξενώνα. Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p03

Το βράδυ, ο περαστικός αντιλαμβάνεται εύκολα την παρουσία της πισίνας, από τους ιριδισμούς του νερού, προσδίδοντας στο κτίσμα γενικά, αλλά και στο διαμέρισμα ειδικά, μια ξεχωριστή σχεδιαστική φυσιογνωμία. Η αρχιτεκτονική ομάδα  MPLUSM Architects και η ιδιοκτήτρια και interior designer Νότα Χρυσογόνου, σχεδίασαν μια πολυκατοικία ιδιαίτερης αισθητικής, που ξεφεύγει από τις φόρμες που χαρακτηρίζουν τις πολυκατοικίες.

Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p04 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p05 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p06  Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p08 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p09 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p10 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p11 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p12 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p13 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p14 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p16 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p17 Apartment-building-in-Nea-Smyrni-by-MPLUSM-Architects_p18

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s