A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

Loft ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 07/02/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

East-London p01Η πρώην βιομηχανική αποθήκη στο ανατολικό Λονδίνο έχει μετατραπεί σε διαμερίσματα με ενιαία διαρρύθμιση από την αγγλο-αυστριακή εταιρεία σχεδιασμού SIRS.

Η περιοχή του ανατολικού Λονδίνου με ρίζες από το 1720, ανήκει στις πολεοδομικά προστατευόμενες περιοχές, με συνέπεια η όποιες ανακατασκευές ή ανακαινίσεις να γίνονται κάτω από αυστηρές διατάξεις νόμων, ώστε να μην αλλοιωθεί το χρώμα και ο χαρακτήρας των παλιών κτιρίων.

Οι Manuel Irsara και Taneli Mansikkamaki αποκατέστησαν μέρος των δύο τελευταίων ορόφων, σε ένα θαυμάσιο βικτοριανό κτίριο που στο παρελθόν ήταν αποθήκες. Αρχικά το κτίριο είχε μετατραπεί σε διαμερίσματα στη δεκαετία του 1980.

Ο αρχιτέκτονας Manuel Irsara αναφέρει ότι ο πελάτης του αναζητούσε μία ευέλικτη κατοικία με ενιαίους χώρους διαβίωσης και λειτουργικά υπνοδωμάτια που η συνολική εικόνα να απεικονίζει ένα σύγχρονο τρόπο διαβίωσης.
East-London p02
East-London p03
East-London p04
East-London p05
East-London p06
East-London p07
Το διαμέρισμα των 252 τ.μ. έχει την πολυτέλεια την άνεσης και της ευρυχωρίας, με την ενιαία διαρρύθμιση να είναι αρωγός στην επιθυμία του ιδιοκτήτη. Ο βιομηχανικός χαρακτήρας του χώρου παραμένει σχεδόν αναλλοίωτος, με τις χαρακτηριστικές κολόνες από χυτοσίδηρο και τα μεγάλα παράθυρα να γεμίζουν φυσικό φως το διαμέρισμα.

Η είσοδος ανοίγει σε ένα μεγάλο ενιαίο σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Μια βιβλιοθήκη από το δάπεδο μέχρι την οροφή χωρίζει το κυρίως σαλόνι από τον χώρο με την τηλεόραση. Σχεδιαστική πρωτοτυπία είναι το ξύλινο δρύινο δάπεδο που συνεχίζεται και στους τοίχους του χώρου της τηλεόρασης και της κουζίνας.

Ο σχεδιασμός των Manuel Irsara και Taneli Mansikkamaki έχει ως άξονα την αναβαθμισμένη ποιότητα της καθημερινής ζωής των ενοίκων, την μεταβλητή κατανομή των χώρων που επιτρέπει την ευέλικτη χρήση και την δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που η πρακτικότητά της, δεν επηρεάζει το αισθητικό αποτέλεσμα και την ήρεμη ατμόσφαιρα.

Το έργο East London είναι υποψήφιο για το Βραβείο IDA 2014.
East-London p08
East-London p09

East-London p10

East-London p11

The project description from the SIRS:
East London Penthouse.
Design brief was to convert and restore two floors of a sought-after former Victorian warehouse building within conservation area into separate large luxury penthouses.
Showpiece of each 252 m2 large apartment is a spectacular living room with open-plan layout and large sash-windows providing light and airy rooms.
Original cast iron features were retained and restored while industrial finishes were chosen to complement the former industrial character.
Each apartment contains three bedrooms with separate en-suites, two independent lobbied entrances, Guest-WC, plant and utility rooms.
The open-plan layout is designed generically allowing flexible occupant usage with variable allocation of different living, dining and working islands.

East-London p13
East-London p14
East-London p15
East-London p16
East-London p17
East-London p18

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s