A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΜΙΚΡΟ ΡΕΤΙΡΕ 22/05/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

PICCOLO-ATTICO p0Οι αρχιτεκτόνισσες Domenica Rosa Loperfido Balestrazzi και Sara Ferazzoli, ανέλαβαν την ανακαίνιση ενός μικρού ρετιρέ, σε ένα κτίριο 50 ετών, στην Ρώμη.

Η επιθυμία του νεαρού ζευγαριού, ήταν ένα φωτεινό σπίτι με μεγάλη βεράντα η οποία θα ήταν σε άμεση επαφή με την κουζίνα, σημεία ανάδειξης της συλλογής τους από έργα σύγχρονης τέχνης, ένα ξενώνα, ένα χώρο μελέτης και δύο μπάνια.

PICCOLO-ATTICO p01
PICCOLO-ATTICO p02
PICCOLO-ATTICO p03
Για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους η αρχιτεκτονική ομάδα του studio di Architettura Domenica Rosa Loperfido Balestrazzi, επανασχεδίασε τους εσωτερικούς χώρους και τοποθέτησε την κουζίνα στη μέση της μεγάλης βεράντας, ενώ στην θέση που ήταν παλιά η κουζίνα, τώρα είναι ο χώρος μελέτης και ο ξενώνας.

Η χρήση του ξύλινου δαπέδου τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι, συμβάλει στην οπτική ενοποίηση των χώρων, κάνοντας ασαφή τα όρια του μικρού ρετιρέ.
PICCOLO-ATTICO p04
PICCOLO-ATTICO p05
PICCOLO-ATTICO p06

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s