A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 23/05/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

 Hybrid-Design p0Μία εταιρεία που στηρίζει την ύπαρξή της στον σχεδιασμό και το design με καινοτόμο ματιά στην αγορά, αλλά και με σεβασμό στις υπάρχουσες αξίες, δεν μπορεί παρά να αναζητά από την εταιρική της ταυτότητα και στους γραφειακούς της χώρους, να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της.

Η εταιρεία Hybrid Design, ανέθεσε στους Terry & Terry Architecture, τον σχεδιασμό των νέων γραφείων της, σε ένα οίκημα που κατασκευάστηκε το 1906, και βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Jackson Square Historic District, στο San Francisco.

Hybrid-Design p01
Hybrid-Design p02
Hybrid-Design p03
Hybrid-Design p04
Hybrid-Design p05
Ο αρχιτέκτων Alex Terry, του αρχιτεκτονικού γραφείου Terry & Terry Architecture, ανασχεδίασε ένα μοντέρνο και ανοικτό εσωτερικό χώρο, που απαιτούσε την καθαίρεση όλων των εσωτερικών τοίχων, αφήνοντας ανέπαφη την υπάρχουσα περιμετρική δομή από τούβλα. Για την στατική πληρότητα του κτιρίου, χρησιμοποιήθηκε χαλύβδινο πλέγμα, ενώ η φωτεινότητα εξασφαλίστηκε από ένα μεγάλο άνοιγμα στην οροφή.

Ο σχεδιασμός κέρδισε το βραβείο AIA San Francisco Design Awards 2014
Hybrid-Design p06
Hybrid-Design p07
Hybrid-Design p08
Hybrid-Design p09
Hybrid-Design p10

Hybrid Design by Terry & Terry Architecture
This project houses a growing graphic/product design office within an existing 1906 brick building located in the Jackson square historic district. The design requires the removal of all the existing interior structure while leaving the existing perimeter brick structure and original front facade intact.  The new design is comprised of inserting a steel ribbon frame at the front of the facade to create a large jacketed bay window, and adding a second story structure that connects to an open roof deck area above.  A series of steel moment frames are used for the primary structure throughout the building to seismically brace the existing brick walls and to collect the additional loads of the new second story. The roof plane and roof deck have been peeled back slightly from the perimeter walls to create skylight openings and allow natural light to spill into the core of the building.  The main office and conference areas are located on the first floor; additional office space and archive exhibit space on the second floor.
Hybrid-Design p11
Hybrid-Design p12
Hybrid-Design p13

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s