A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ 28/05/2014

Filed under: ΟΙΚΩ — quadrifoglioverdeteam @ 10:00
Tags: , , , ,

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow
Hsiehs-House p0Ο αρχικός σχεδιασμός είχε επικεντρωθεί στην δημιουργία μίας τυπικής κατοικίας με τέσσερα υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους, που οδηγούσαν στο ΖΗΝ, αλλά όχι στο ΕΥ ΖΗΝ που απαιτεί ο σύγχρονος άνθρωπος.

Οι σκοτεινοί και καταθλιπτικοί χώροι του χώρου διημέρευσης, δημιουργούσαν αρνητικά συναισθήματα και κακή διάθεση, ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία μία ανακαίνιση, που θα ξεπερνούσε τα αρνητικά στοιχεία του μαζικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Η εταιρεία House Design, που ανέλαβε την ανακαίνιση του διαμερίσματος, που βρίσκεται στη πόλη Καοσιούνγκ της Ταϊβάν, επανασχεδίασε το εσωτερικό προσθέτοντας ανοίγματα, έντονα χρώματα και γυαλιστερές επιφάνειες που αντανακλούν το φυσικό φως και σε κάποια τυφλά σημεία ενίσχυσε το έμμεσο ή λιγοστό φυσικό φως με πολύ καλά μελετημένο τεχνητό.


Hsiehs-House p01
Hsiehs-House p02
Hsiehs-House p03
Hsiehs-House p04
Hsiehs-House p05
Hsiehs-House p06
Hsiehs-House p07
Hsiehs-House p08
Hsiehs-House p09
Για να εκμεταλλευτούν οι σχεδιαστές, όλες τις πηγές φυσικού φωτισμού, τοποθέτησαν τα υπνοδωμάτια στις δύο πλευρές του διαμερίσματος, ώστε να έχουν άμεσο φυσικό φωτισμό και αερισμό και την ζώνη διημέρευσης στην μέση.

Η νέα σχεδίαση της House Design επιτρέπει την ανεμπόδιστη ροή ανάμεσα στην δημόσια και ιδιωτική ζώνη, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Hsiehs-House p11
Hsiehs-House p12
Hsiehs-House p13
Hsiehs-House p14
Hsiehs-House p15
Hsiehs-House p16
Hsiehs-House p17
Hsiehs-House p18
Hsiehs-House p19

Hsieh’s House by House Design:
“Before the renovation, interior environment was so dark that caused heavy and depressing feeling due to some walls interfering light’s getting through. Therefore, how we can have light get through the whole interior and gain more space for important spaces is the first issue we have to think about.

Taking advantage of daylight sources, designer planned public zone in the middle of the whole interior where gets greatest daylight, and bedrooms on both sides. By doing that, not only flow becomes unhindered, also it gets better views in public zone since it is an open space, which also improves interaction between family members and ends isolation.”
Hsiehs-House p20
Hsiehs-House p21
Hsiehs-House p22
Hsiehs-House p23

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s