A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΓΙΑ 5 ΣΕ 40 τ.μ. 29/05/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

The-Hut-on-Sleds p040 τετραγωνικά μέτρα για ένα σπίτι διακοπών μιας οικογένειας πέντε ατόμων, μπορεί να φαίνονται πολύ λίγα, αλλά με έναν ορθολογικό και πρακτικό σχεδιασμό που στοχεύει στην εκμετάλλευση κάθε τετραγωνικού εκατοστού, αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Το 2012, οι αρχιτέκτονες του studio Crosson Clarke Carnachan αποδέχτηκαν την πρόκληση να δημιουργήσουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον bungalows, κρυμμένο στους λευκούς αμμόλοφους της Coromandel Peninsula, μιας παρθένας περιοχής με θέα στη θάλασσα και στα νησιά Mercury, στη Νέα Ζηλανδία.

Η μικρή καλύβα ή Bachs, είναι κατασκευασμένη από τοπική ξυλεία και ενσωματώνεται άριστα σε ένα τοπίο διαρκώς μεταβαλλόμενο, ακολουθώντας τις παραδόσεις της Ν. Ζηλανδίας, που θέλει τις καλύβες στην παραλία να έχουν μικρό μέγεθος και να κατασκευάζονται από απλά τοπικά υλικά.

The-Hut-on-Sleds p01

The-Hut-on-Sleds p02
The-Hut-on-Sleds p03
Η σχεδιαστική καινοτομία είναι ότι η κατασκευή εδράζεται σε δύο χοντρά ξύλινα έλκηθρα, που της δίνουν την δυνατότητα μετατόπισης έτσι ώστε να αποφύγει την φυσική διάβρωση της παραλίας.

Όλη η πρόσοψη είναι ένα τεράστιο φύλλο, που ανοίγει μέσω ενός βαρούλκου για να αποκαλύψει μία διώροφη μπαλκονόπορτα από χάλυβα που είναι και η είσοδος στην μικρή ξύλινη καλύβα.

Το ισόγειο φιλοξενεί ένα σαλόνι με κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και ένα μικρό μπάνιο. Η σοφίτα πάνω από την κουζίνα βγαίνει κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο των παιδιών. Η ατμόσφαιρα είναι σπαρτιατική, αλλά άνετη και ζεστή, χάρη στη χρήση του ξύλου από ευκάλυπτο.
The-Hut-on-Sleds p04
The-Hut-on-Sleds p05
The-Hut-on-Sleds p06
Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με το βρόχινο νερό να συλλέγεται σε ένα σύστημα δεξαμενής που βρίσκεται στην οροφή, το οποίο καθαρίζει και το αναδιανέμει στο νοικοκυριό.

Το studio Crosson Clarke Carnachan, για τον σχεδιασμό της Hut on Sleds, κέρδισε περισσότερα από δέκα βραβεία, τόσο στην Νέα Ζηλανδία, όσο και σε διεθνής διαγωνισμούς.

Η αίσθηση της ζωής σε τόσο στενή επαφή με τη φύση, είναι σίγουρα ανεκτίμητη. Surfing, μπάρμπεκιου και βόλτες στην παραλία, είναι μερικές από τις δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου ή των διακοπών.
The-Hut-on-Sleds p07
The-Hut-on-Sleds p08
The Hut on Sleds

On the shore of an idyllic white sanded beach in New Zealand’s Coromandel Peninsula rests an elegant hut. Closed up, the rough macrocarpa-cladding blends into the landscape and perches quietly on the dunes, as passersby wonder how it could possibly function for a family of five.

Designed to close up against the elements, the hut measures a mere 40 square metres and rests on two thick wooden sleds that allow it to be shifted around the beach front section. This innovative portability is a response to the ever changing landscape that line the beachfront in this coastal erosion zone.
The-Hut-on-Sleds p09
The-Hut-on-Sleds p10
The-Hut-on-Sleds p13
Within the hut, the ingenuity reveals itself further as no nook or cranny is overlooked. Every available space has been utilised, right down to the secret individual cubby holes hidden in the children’s bunk room.

For these clients it was all about the real essence of the hut; small, simple and functional. The hut comes to life when the enormous shutter on the northeast facade winches open to form an awning, revealing two-storey high steel-framed glass doors that form the main entrance. The hut then transforms into a sun drenched haven, opening up to the views of the surf and the distant Mercury Islands.
The-Hut-on-Sleds p11
The-Hut-on-Sleds p12
The-Hut-on-Sleds p14
The mezzanine bedroom is accessed by climbing a wall-mounted ladder through a closeable hatch, it shares the same view as downstairs through the huge glass doors. Climb the ladder again and you arrive on a roof terrace which catches rainwater for the gravity tanks behind.

From the industrial style fittings to the quirky furnishings, this whole structure plays with the idea of the most egalitarian of Kiwi recreations and embraces and challenges the image of the traditional Kiwi bach. Small, simply and elegantly self-contained, this tiny elegant hut strips holiday living right back to basics.
The-Hut-on-Sleds p15
The-Hut-on-Sleds p16
The-Hut-on-Sleds p17

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s