A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

Loft Penthouse ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΦΙΝΕΤΣΑΣ 29/05/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p0

 

Ο Ιταλός interior designer Fabio Gianoli, επανασχεδίασε το εσωτερικό μιας σοφίτας που βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο στη πόλη Sondrio στη Λομβαρδία. Στην καρδιά της κοιλάδας Valtelline, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, η πόλη Sondrio είναι το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας που στα αρχαία χρόνια ήταν ένα στρατηγικής σημασίας αλπικό πέρασμα.

Ο ιδιοκτήτης, από το τουριστικό Sondrio, βρέθηκε στην πολύβουη πόλη της Νέας Υόρκης και κατά την επιστροφή του στην Ιταλία, κράτησε το πόθο για την δημιουργία ενός loft penthouse σε ένα αντίστοιχο στυλ με αυτά της Ν.Υ.


Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p01
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p02
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p03
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p04
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p05
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p06
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p07
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p08
Ο Fabio Gianoli, έκανε το ανοικτό τζάκι με την κρεμαστή καμινάδα, το κέντρο του καθιστικού, κινήθηκε σχεδιαστικά στην σχεδόν απόλυτη συμμετρία και χρωματικά στην απόλυτη ουδετερότητα του λευκού, επιτρέποντας έτσι στον ιδιοκτήτη να δημιουργήσει έναν δικό του χρωματικό καμβά.

Αντικείμενα μοντέρνου σχεδιασμού και vintage κομμάτια, όπως το χυτοσίδηρο θερμαντικό σώμα ή ακόμη και έπιπλα που δημιούργησε η φαντασία του ιδιοκτήτη, όπως ένα μικρό τραπέζι του καφέ, φτιαγμένο από μια παλιά μηχανή του αυτοκινήτου που του ανήκε.
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p09
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p10
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p11
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p12
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p14
Η ζώνη ύπνου, με δύο συμμετρικά υπνοδωμάτια εκατέρωθεν του μεγάλου μπάνιου, έχει όλα τα στοιχεία της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Στο μπάνιο ο συμμετρικός σχεδιασμός χωρίζει την περιοχή της τουαλέτας από αυτήν της ντουζιέρας με την διπλή ελεύθερη πρόσβαση και την «Marilyn» (αριθμημένα έργο από τη συλλογή «Αφιέρωμα στον Marilyn» από Giuliano Grittini – Castello Pozzi στο Μιλάνο), να οριοθετεί τους χώρους.  

Η παλιά αποθήκη, άλλαξε χρήση και μεταμορφώθηκε από τυπικό και άχρωμο χώρο σε ένα νεανικό διαμέρισμα με κοσμοπολίτικο αέρα.   
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p15
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p16
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p17
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p18
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p19
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p20
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p21
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p22
Loft-Penthouse-Fabio-Gianoli p23

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s