A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΑΠΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ 31/05/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Whitmore p0Το Whitmore βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι ένα γωνιακό, πενταώροφο κτήριο μικτής χρήσης.

Στο ισόγειο και στον α’ όροφο υπάρχουν γραφεία για καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες και άλλοι τρεις όροφοι με ευρύχωρα και ψηλοτάβανα διαμερίσματα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Trevor Horne Architects, σχεδίασε ένα μικρό και κομψό κτίριο, που στεγάζει έξι μεγάλα, φωτεινά και άνετα διαμερίσματα, το καθένα με ένα διαφορετικό εσωτερικό design και με δομικά υλικά και επίπλωση που αναδεικνύουν την σχεδιαστική φιλοσοφία του αρχιτέκτονα.

Μέσω ενός ειδικού κατασκευαστικού συστήματος που επιτρέπει τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους, με λίγες κολώνες, ο αρχιτέκτονας Trevor Horne κατάφερε να έχει μεγάλη σχεδιαστική ευελιξία.

Η εξωτερική επένδυση από τούβλο δείχνει να συνεχίζει την μορφή των γειτονικών επαγγελματικών κτιρίων, ενώ η γλυπτική φόρμα του, ανταποκρίνεται σε ένα αστικό κτίριο με industrial γονίδια.


Whitmore p01
Whitmore p02
Whitmore p03
Whitmore p04
Whitmore p05
Whitmore p06
Whitmore p07
Whitmore p07-1
Whitmore p08
Whitmore p09
Whitmore by Trevor Horne Architects:
“This recently completed project, a five storey brick clad building marking the corner of Orsman Road and Whitmore Road, is a mixed-use scheme, housing studios for artists and architects on the ground and first floors, with three floors of spacious residential apartments sitting above.

It is a simple framed structure reflecting the neighbouring warehouse buildings.

A concrete Cobiax system allows for large spanning floor slabs with few internal columns, giving great flexibility for layouts.

There are six generous apartments, each with 3m (10ft) high ceilings and ample living areas. Some materials expressed in the spaces are exposed concrete soffits, waxed oak flooring and basalt stone.

The building has a tripartite composition of base, middle and top. Its volume is sculpted to respond to its urban location, marking the corner at its highest points, with balconies cut into the mass, lining through with neighbouring cornices and stepping down to form a private courtyard to its two storey neighbour.”
Whitmore p10
Whitmore p11
Whitmore p12
Whitmore p13
Whitmore p14
Whitmore p15
Whitmore p16
Whitmore p17
Whitmore p18
Whitmore p19

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s