A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 01/06/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Tel-Aviv-RoofTop-Villa p0Οι ιδιοκτήτες θέλησαν να δημιουργήσουν σε ένα μικρό οικόπεδο 270 τ.μ., μία μοντέρνα, ανάλαφρη και διαφορετική κατοικία μέσα στον αστικό ιστό της πόλης του Τελ Αβίβ.

Η ανάθεση έργου έγινε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Pitsou Kedem Architects και οι μελετητές Pitsou Kedem, Hagar Tzvi και Hila Sela, σχεδίασαν μία μονοκατοικία 450 τ.μ., που αποτελείται από ένα υπόγειο και επιπλέον 6 ορόφους.

Tel-Aviv-RoofTop-Villa p05
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p06
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p06-1
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p07
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p07-1
Ένα από τα κύρια δομικά στοιχεία είναι το γυαλί. Μεγάλοι υαλοπίνακες, τόσο από τις προσόψεις όσο και από την πίσω πλευρά της αυλής, εγκλωβίζουν τον ήλιο στο εσωτερικό της κατοικίας.
Μια μαύρη σιδερένια σκάλα συνδέει τους έξι ορόφους και πρωταγωνιστεί στον σχεδιασμό, δημιουργώντας μία φυσική και οπτική σχέση μεταξύ όλων των ορόφων.

Tel-Aviv-RoofTop-Villa p01
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p02
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p03
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p04
Κάθε όροφος καταλαμβάνει περίπου 100 τ.μ. και χρησιμοποιείται για έναν διαφορετικό σκοπό, αυτό επιτρέπει την δημιουργία ιδιωτικών χώρων και χώρων κοινής διαβίωσης. Έτσι, στο ισόγειο έχει δημιουργηθεί ένας άνετος ημιαυτόνομος ξενώνας, τον α’ και β’ όροφο καταλαμβάνουν τα υπνοδωμάτια των παιδιών και των γονέων αντίστοιχα, στον γ΄όροφο είναι ένα ευρύχωρο καθιστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία, ο τέταρτος όροφος περιλαμβάνει ένα χώρο μελέτης, μικρό χώρο γυμναστήριο και ένα spa, με τον τελευταίο όροφο να κλέβει καρδιές και εντυπώσεις, αφού με φόντο τον αστικό ορίζοντα του Τελ Αβίβ, οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν στην μεγάλη πισίνα τις χαρές της αστικής εμπειρίας που είχαν από την αρχή ζητήσει από τους αρχιτέκτονες.
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p08
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p09
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p10
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p11

Here’s a description from the architects:
Town House in Tel Aviv
A 270 square metre plot was used as the foundation for a Tel Aviv town house consisting of a basement and an additional 6 floors. The owners wanted to create the experience of life in a private residence but within the city.

The architect Pitsou Kedem designed an urban style courtyard on the roof and, as a result, reversed the usually, permanent, order of things. The authentic, urban skyline reveals to those in the courtyard, Tel Aviv’s rooftops and thus realises the urban experience that the owners wanted to achieve.
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p12
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p13
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p14
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p15
The architectural design was based on a cross section of the structure whilst creating a physical and visual relationship between all the floors. Each floor encompasses an area of some 100 square meters with every floor being used for a different purpose. This enables the house’s residents to create common meeting spaces alongside separated spaces that, together, maximise the usage off the space and maximise the privacy that day to day life in a home requires.

Tel-Aviv-RoofTop-Villa p16
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p17
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p18
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p19
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p20
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p21
Thus, the design incorporates a separate floor for the parents living area which includes a large library, a floor devoted to children’s rooms, a common living floor and the upper floor for the pool. Wooden paneling is used around openings on the ground floor and is also used to disguise the entrance hall and a separate living unit.
The home’s internal stairwell is designed as a dramatic, vertical line. In contrast to the stairwell common in most apartment buildings which is usually designed to be hidden from view, in this design the stairwell is open and runs along a wall covered with grey silicate blocks.

Tel-Aviv-RoofTop-Villa p22
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p23
Tel-Aviv-RoofTop-Villa p24

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s