A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΡΕΤΙΡΕ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΤΥΛ 02/06/2014

Filed under: ΟΙΚΩ — quadrifoglioverdeteam @ 18:00
Tags: , ,

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Houston-Loft p0Στο ιστορικό κτίριο Hermann Lofts Building, στο Houston, του Texas, το γραφείο CONTENT Architecture, ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος, με έμφαση στην συντήρηση και αποκατάσταση του βιομηχανικού χαρακτήρα του διαμερίσματος.

Τα 115 τ.μ. της σοφίτας του εβδόμου ορόφου, διαθέτουν ψηλά παράθυρα, από τοίχο σε τοίχο, πλημμυρίζοντας το σπίτι με το φως και παράλληλα παρέχουν180 μοιρών θέα της πόλης.

Τα εκτεθειμένα τούβλα της τοιχοποιίας και το εμφανές σκυρόδεμα του κτιρίου, που κατασκευάστηκε σχεδόν πριν από έναν αιώνα, συντηρήθηκαν με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και παρέμειναν εκτεθειμένα δίνοντας το στίγμα της βιομηχανικής κατασκευής.

Houston-Loft p01
Houston-Loft p02
Houston-Loft p03
Houston-Loft p04
Houston-Loft p05
Houston-Loft p06
Ο επανασχεδιασμός κινήθηκε με βασικό στόχο την απελευθέρωση της κίνησης. Αυτό επιτεύχθηκε, όταν ένα μέρος του τοίχου της κουζίνας, καθαιρέθηκε και άνοιξε το καθιστικό προς το υπνοδωμάτιο, ενώ στον διάδρομο που δημιουργήθηκε ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και την κουζίνα, ένα γραφείο βρήκε την ιδανική του θέση.

Η κουζίνα έχασε την διακριτικότητά της και κρατά, κατά την επιλογή του ιδιοκτήτη, έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και αλληλεπιδρώντας με τους επισκέπτες στο σαλόνι. Έπιπλα ετερόκλητα που όμως δίνουν στον χώρο προσωπικότητα με τα γήινα χρώματα να συμβάλουν στην δημιουργία μίας ήρεμης  και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας.
Houston-Loft p07
Houston-Loft p08
Houston-Loft p09
Houston-Loft p10
Houston-Loft p11
Houston Loft by CONTENT Architecture:

“Located in the historic Hermann Building, this unit was renovated in 2011. The design utilizes an internal core to liberate the unit’s generous 180 degree view of the city.
A striking kitchen material palette juxtaposes dark framed cabinetry with contrasting porcelain laminated drawers. Dividing the public areas and the bedroom is a flex-space that accommodates both a home office and yoga area.
Custom millwork throughout increases storage while providing a backdrop to the owner’s eclectic art, library, and furniture collection.”

Houston-Loft p12
Houston-Loft p13
Houston-Loft p14
Houston-Loft p15
Houston-Loft p16
Houston-Loft p17
Houston-Loft p18

ΠΗΓΗ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s