A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 23/05/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

 Hybrid-Design p0Μία εταιρεία που στηρίζει την ύπαρξή της στον σχεδιασμό και το design με καινοτόμο ματιά στην αγορά, αλλά και με σεβασμό στις υπάρχουσες αξίες, δεν μπορεί παρά να αναζητά από την εταιρική της ταυτότητα και στους γραφειακούς της χώρους, να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της.

Η εταιρεία Hybrid Design, ανέθεσε στους Terry & Terry Architecture, τον σχεδιασμό των νέων γραφείων της, σε ένα οίκημα που κατασκευάστηκε το 1906, και βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Jackson Square Historic District, στο San Francisco.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…>

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΞΟΧΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΓΡΕΝΑ 21/05/2014

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Residence-In-Legrena p0Όταν πριν από 50 χρόνια η οικολογική δόμηση ήταν στα σπάργανα και η έννοια «ενεργειακό αποτύπωμα» ήταν εντελώς ανύπαρκτη, η εταιρεία Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες, σχεδίασε και κατασκεύασε μία πρωτοποριακή εξοχική κατοικία στην παραλία των Λεγρενών, στο Σούνιο.

Η κατοικία ήταν παράδειγμα πρωτοποριακής οικολογικής αρχιτεκτονικής, ημιυπόσκαφου κτίσματος με φυτεμένο δώμα, το οποίο ενσωματώθηκε πλήρως στην ευαίσθητη παράκτια περιοχή. Στο πέρασμα των χρόνων, οι φθορές που είχε υποστεί η κατοικία αλλά και οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις κατέστησαν απαραίτητο τον επανασχεδιασμό της.

Μισό αιώνα μετά, η ίδια εταιρεία κλήθηκε να ανακατασκευάσει την ισόγεια παραθεριστική κατοικία και να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο, ακολουθώντας την ίδια οικολογική φιλοσοφία.  
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…>

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΙΚΡΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ 11/01/2014

Share

ROC3-by-nook p01Με το διαμέρισμα ROC3, η αρχιτεκτονική ομάδα Nook Architects έφτασε στο τέλος ενός κύκλου, με την ανακαίνιση των τριών, πολύ παρόμοιων, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικών διαμερισμάτων σε ένα κτίριο στην Γοτθική Συνοικία της Βαρκελώνης.

Η λογική πάνω στην οποία βάσισαν και τις τρεις ανακαινίσεις είναι η οικονομία και η βελτιστοποίηση των διαθέσιμων πόρων, σε καιρούς οικονομικής κρίσης.

Η αρχιτεκτονική ομάδα καθαίρεσε το μεγαλύτερο μέρος της τοιχοποιίας, αφήνοντας, σαν ένα παιχνίδι με τον χρόνο, μόνο το παλιό δάπεδο να θυμίζει την προϋπάρχουσα διαρρύθμιση.
ROC3-by-nook p02
ROC3-by-nook p03
ROC3-by-nook p04
ROC3-by-nook p04-1
ROC3-by-nook p05
ROC3-by-nook p06
ROC3-by-nook p07
ROC3-by-nook p08
ROC3-by-nook p09

Η κουζίνα και το καθιστικό τοποθετήθηκαν στον ενιαίο χώρο της εισόδου με το υπνοδωμάτιο να ενσωματώνει τον ανοικτό πλέον διάδρομο προς την βεράντα της εσωτερικής αυλής.

Ένας χαμηλός τοίχος και τρεις αιωρούμενοι μεταλλικοί κύβοι διαχωρίζουν το μπάνιο από το υπνοδωμάτιο. Η επανάληψη των μεταλλικών κύβων που χρησιμοποιούνται ως κομοδίνα, δίνει την διακοσμητική συνέχεια στον ενιαίο χώρο.

Εφαρμόζοντας νέες ιδέες για τις νέες προκλήσεις, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα το ίδιο σχεδιαστικό πνεύμα όπως και στις δύο άλλες ανακαινίσεις στο ίδιο κτίριο, οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να έχουν μία διακριτική παρέμβαση ώστε να δημιουργήσουν μία άνετη και σύγχρονη κατοικία μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού για την ιστορία του κτιρίου και της ανάγκης για οικονομικές λύσεις.
ROC3-by-nook p10
ROC3-by-nook p11
ROC3-by-nook p12
ROC3-by-nook p13
ROC3-by-nook p14
ROC3-by-nook p15
ROC3-by-nook p16
ROC3-by-nook p17
ROC3-by-nook p18
ROC3-by-nook p19
ROC3-by-nook p20
ROC3-by-nook p21
ROC3-by-nook p22
ROC3-by-nook p23
ROC3-by-nook p24

ΠΗΓΗ

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ 17/12/2013

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Apartment-in-Panorama-Voula p01Το ζητούμενο στην ανακαίνιση ενός διαμερίσματος είναι η καλύτερη διαβίωση, η αισθητική αναμόρφωση και η ικανοποίηση των επιθυμιών και αναγκών των ενοίκων. Η αρχιτεκτονική ομάδα LM Architects, συνένωσε δύο όμορα διαμερίσματα στο Πανόραμα της Βούλας και διαμόρφωσε από την αρχή μία νέα μεγάλη κατοικία, που εξασφαλίζει τις απαιτήσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…>

 

Pan Apartment, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 13/12/2013

Filed under: ΟΝΕΙΡΑ — quadrifoglioverdeteam @ 19:05
Tags: , , , ,

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Pan-Apartment-by-Carola-Vannini p01

Η Ιταλίδα αρχιτέκτων Carola Vannini, έχει εξειδικευτεί στις ανακαινίσεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, σε ένα περιβάλλον δύσκολο και απαιτητικό. Δύσκολο γιατί τα κτίρια στην Ρώμη είναι πολύ παλιά, απαιτούν ιδιαίτερη γνώση και ακολουθούν αυστηρούς πολεοδομικούς κανόνες και απαιτητικό γιατί οι Ιταλοί φημίζονται για τα υψηλότατη αισθητική παιδεία τους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…>

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 08/12/2013

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

A-Wurster-Revival p01Η κατοικία είχε κατασκευαστεί το 1939 σε σχέδια του William Wurster και αποτελούσε τυπικό δείγμα κατοικίας σε πολυσύχναστο δρόμο του Pacific Heights, στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι αρχιτέκτονες Lewis Butler και Catherine Armsden επικεφαλής του γραφείου Butler Armsden Architects, ανέλαβαν την ανακαίνιση της κατοικίας, που αγόρασε η οικογένεια για να την χρησιμοποιήσει ως βάση της στην δυτική ακτή. Με κέντρο την Νέα Υόρκη, όπου ζουν τον περισσότερο χρόνο, η πολυταξιδεμένη οικογένεια διατηρεί σπίτια σε όλο τον κόσμο. 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…>

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 05/12/2013

Κάνοντας Follow, θα ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε τι νέο. Μπορείτε όποιαδήποτε στιγμή να κάνετε Unfollow

Camelia-Cottage-p01Το έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου 4site Architecture, ήταν η ανακαίνιση μιας παλιάς κατοικίας στα προάστια της μεγαλούπολης, μέσα στα σφιχτά όρια ενός πολύ χαμηλού προϋπολογισμού. Η κατοικία είναι παλιά, αλλά οι ιδιοκτήτες αναζητούσαν μέσα από την ανακαίνιση να αποκτήσουν μια κατοικία που να καλύπτει τον σύγχρονο τρόπο ζωής τους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…>