A Green Observer

Τα τεκταινόμενα από την δική μας προοπτική

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ 12/08/2013

Filed under: ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ — quadrifoglioverdeteam @ 18:00
Tags: , ,

Κάνοντας Follow, ενημερώνεστε για κάθε νέο άρθρο. Εύκολα να κάνετε Unfollow όποτε θελήσετε.

Σύμφωνα με έρευνα οι άνδρες που δεν γυμνάζονται και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση,  έχουν μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων σε σχέση με τους πιο δραστήριους.  Όταν κάποιος βλέπει πάνω από 20 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά και να αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό το ανδρικό σπέρμα, όπως δηλώνουν οι συγγραφείς της έρευνας από το Harvard, στο Βρετανικό περιοδικό Sports Medicine.


Θετικό είναι κανείς να γυμνάζεται τουλάχιστον 15 ώρες την εβδομάδα, γιατί έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του σπέρματος. Χρειάζεται όμως προσοχή
στο είδος της άσκησης που θα ακολουθήσει ένας άνδρας ή με το άθλημα που θα επιλέξει, γιατί κάποια αθλήματα μπορεί να έχουν αντίθετα  αποτελέσματα.

Εκτός από τη γυμναστική και την τηλεόραση, σημαντικό ρόλο  παίζουν και τα εσώρουχα που φορά ένας άνδρας, αφού μελέτες έδειξαν ότι τα στενά εσώρουχα και όχι τα μποξεράκια, προκαλούνε και αυτά ζημιά και χαμηλότερα επίπεδα σπέρματος.

Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, μελέτησαν πόσες ώρες γυμνάζονταν ή έβλεπαν τηλεόραση την εβδομάδα 189  άνδρες, ηλικίας 18-22 ετών, και από αυτούς τους άνδρες πήραν και μελέτησαν δείγματα από το σπέρμα τους.

Διαπίστωσαν έτσι πως υπάρχει άμεση  σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και του χαμηλού αριθμού των σπερματοζωαρίων. Οι άνδρες που έκαναν  πάνω από 15 ώρες γυμναστική την εβδομάδα, μέτριας ή έντονη, π.χ  ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, είχαν κατά 73% μεγαλύτερο αριθμό σπερματοζωαρίων από εκείνους που ασκούνταν λιγότερο. Ενώ, όσοι περνούσαν πολύ χρόνο βλέποντας τηλεόραση –τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα- είχαν 44% λιγότερο σπέρμα.

Παρόλα αυτά κανένας δεν διαπιστώθηκε πως είχε κανείς τόσο λιγότερο σπέρμα ώστε να χαρακτηριστεί ανίκανος για γονιμοποίηση

ΠΗΓΗ

 

Σχολιάστε